Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site. Actualizați browserul acum!

×

11 staţiuni din Austria, în care sa schiezi iarna aceasta

02/12/2017 | Vacanțe Ski

1. SÖLDENNici o altă vale din Alpi nu are atât de multe de oferit turistilor săi ca Ötztal, în Tirol: kilometri de pârtii cu toate gradele de dificultate, instalaţii pe cablu moderne, trasee variate pentru ski-fond şi 250 vârfuri peste 3000 m. Din regiunea de schi (1377-3340 m) fac parte gheţarii Rettenbach şi Tiefenbach precum şi zona care aparţine direct de Sölden - Giggijoch-Gaislachkogel. 

Este, de asemenea  statiunea de ski preferata a lui James Bond - cel mai recent episod,  Spectre, are unele scene filmate in Sölden.

Aprés-Ski. Bronz "glaciar" , arome de vin fiert si atmosfera relaxantă, - bine aţi venit în fortul Après-Ski-ului tirolez. După-amiaza şi seara este "Party Time" în cabane şi in statiune! "Freizeit-Arena", situată în Ötztaler Alpenbad (în stil tirolez) cu piscine (25 m) şi parc acvatic, pune la dispoziţie si o sală de sport/tenis, una de fitness, bowling şi un cinematograf. Numeroasele magazine vă invită să intraţi şi să vă bucuraţi de oferte.Exista si o varietate  de cluburi pentru toate gusturile   : KatapultMogul Bar&Music,Fire&ICE si multe altele.

> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam


2. ISCHGLUna dintre cele mai mari zone de ski interconectate din Tirol   Ischgl, oferă o multitudine de posibilitati de distractie si sporturi de iarna.

Minunata aşezare montană Ischgl este situată la cca. 1.377 m altitudine în Valea Paznaun în Tirol între Silvretta şi grupa Verwall şi este îndrăgită din multe motive.

Dispune de 238 km de pârtii , precum si de o pista de sanius de 7 km. Partiile pot fi accesate cu trei telecabine, chiar din centrul localitatii, iar la baza acestora gasim 3 parcari acoperite cu cate 1000 de locuri de parcare.

Majoritatea partiilor sunt situate intre altitudinea de 2000-2900 m, iar in plus, acestea sunt dotate si cu o retea de tunuri de zapada bine pusa la punct.

Aprés-Ski. Ischgl este renumită ca staţiune etalon în ceea ce priveşte Aprés-Ski-ul. Numeroase cabane vă invită să incercati specialiatile locale dupa o zi minunată la ski. Punctul culminat al distracţiei este petrecerea de Après-Ski, care are loc în fiecare zi la renumita "Kuhstall". Dar şi la "Trofana-Alm" şi "Niki’s Stadl" se poate petrece pana in zori. Daca doriti linişte, puteţi alege sa savurati o cafea sau o ciocolată fierbinte în una dintre cafenelele confortabile din statiune. Pentru pasionatii de cluburi/disco merită menţionat în special clubul "Madlein-Pacha".


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam


3. BAD GASTEINFermecătoarea statiune Bad Gastein (1.002 m) este situata în mijlocul Parcului Naţional Hohen Tauern, chiar în centrul Salzburger Land. Caracteristică este cascada (Gasteiner Wasserfall) situată chiar în staţiune - cu peste 200 m lungime -sursă de inspiraţie pentru pictori şi poeţi şi punct de atracţie irezistibil pentru căţărători! De-a lungul străduţelor înguste puteţi admira Grand Hoteluri din perioada imperială şi numeroase clădiri Belle Epoque. Cu skipass-ul "Ski amadé" vi se deschid porţile pentru 760 km pârtii şi în jur de 270 instalaţii de transport pe cablu. Doar Valea Gastein cu cele 4 domenii schiabile dispune de peste 200 km pârtii şi 43 instalaţii pe cablu şi este o parte integrantă a acestei asociaţii imense. Datorită altitudinii (până la 2496 m) şi numeroaselor tunuri de zapada, condiţiile de schiat sunt excelente până în primăvară.

Aprés-Ski .De pe pârtie la distracţie - acesta ar putea fi motto-ul Bad Gastein!. Direct lângă pârtii vă aşteaptă numeroase localuri, iar cluburile şi barurile vă stau la dispoziţie până târziu în noapte . Se poate dansa la discoteca „Silver Bulett“ cu muzică live, dar şi în numeroasele localuri de Après-Ski, cum ar fi „Joe’s Bar“ , unde atmosfera este foarte animată. Dacă ceea ce vă interesează este atmosfera electrizantă a unui cazinou - în Bad Gastein aveţi şi acestă posibilitate. Relaxare vă promite si complexul termal Felsentherme. De-a lungul zilei puteţi profita de oferta largă de activităţi, cum ar fi derdeluş, ice-stock, drumeţii sau patinaj, iar seara puteţi profita de derdeluşul cu nocturnă de 2,5 km "Bellevue Alm"! Puteţi face  şi o excursie cu caracter istoric la Burg Klammstein la intrarea in valea Gastein, care adăposteşte o expoziţie pe tema dezvoltării Burg-ului - dar şi vizite ghidate cu "fantome" pentru cei mici.


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam


4. KAPRUNAsezata la poalele ghețarului Kitzsteinhorn, statiuneaa Kaprun are o gamă variata de pârtii - de la pante pentru incepatori pe Maiskogel, pana la amenințătoarea Black Mamba,  pe ghețar. Skipass-ul Zell am See/Kaprun vă permite accesul la peste 47 instalaţii de transport pe cablu şi în jur de 140 km de pârtii în cele două domenii schiabile Maiskogel şi Schmittenhöhe, precum şi la gheţarul Kitzsteinhorn - care se înalta până la 3029 m altitudine . Din Kaprun , puteti ajunge la gheţar cu Gletscherjet sau cu Panoramabahn.

Aprés-Ski. Après-Ski-ul se scrie în  Kaprun cu majuscule. Snack-barurile şi cabanele vă invită chiar din timpul zilei la o pauză. Vă recomandăm în mod special barul de Après-Ski Schnaps-Hans, pe Schmittenhöhe sau tradiţionala cabană Pinzgauer. Seara vă aşteaptă numeroase alte baruri şi discoteci în Zell sau Kaprun , de exemplu “Baumbar ", “Pavillon” sau " Kitsch & Bitter/Di Vino " . In regiune se pot incerca multe alte activităţi cum ar fi săniuşul (inclusiv în nocturnă), parapanta, patinaj, schi fond . O vizită la  complexul Tauern Spa  , care detine dotări moderne, incluzând piscine interioare și exterioare mari și facilități de spa/sauna, completează oferta..


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam5. ZELL AM SEEZell am See este centrul turistic şi capitala Pinzgau. Înconjurată de vârfuri de peste 3000 de metri şi dealuri line, staţiunea este situată încântător între lacul Zell şi Muntele Schmittenhöhe. Tunelul lung de 6 km menţine traficul rutier departe de oraş, oferind posibilitatea de a merge liniştit la cumpărături în zona pietonală spaţioasă şi veche. Datorită zonei de schi foarte bune, precum şi ofertei foarte variate de activităţi recreative, Zell am See deţine toate atuurile pentru a vă oferi un excelent concediu la ski în Austria. Cazarea se poate face in pensiuni şi apartamente confortabile, în Zell am See sau Maishofen, la aprox. 3 km depărtare în direcţia Saalbach-Hinterglemm.

Aprés-Ski.Se poate alege dintr-o oferta bogata de peste 40 de restaurante cu specific austriac, chinez, italian sau francez. Zell am See oferă de asemenea o viața de noapte excelentă cu numeroase cafenele tradiționale, baruri și discoteci și cluburi de noapte  pline de viață . Încercați : · Crazy Daisy · Insider Bar · Karambar · Diele Bar · Flannigans


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam


6. KITZBÜHELÎn mijlocul masivului Kitzbüheler Alpen, între Kitzbüheler Horn şi Hahnenkamm este situată faimoasa staţiune dedicată sporturilor de iarnă -Kitzbühel (800 m). Aici  puteti admira atmosfera internaţională a acestui oraş romantic de la poalele muntelui Hahnenkamm, locul de desfăşurare al legendarei competiţii cu acelaşi nume. 170 de kilometri de pârtii excelent pregatite, , parcuri de distractie pentru amatorii de snowboard, pârtii de sanius naturale, sute de kilometri de pârtii de ski fond si de rute de drumetie pentru timp de iarna, fac din zona de schi Kitz Ski Unlimited, care se intinde in sapte sate si in doua landuri federale , paradisul absolut pentru iubitorii sporturilor de iarna din Alpi.

Aprés-Ski .Numeroase cafenele, restaurante şi magazine îşi deschid uşile pentru dumneavoastră. Şi multe celebrităţi internaţionale găsesc drumul către Kitzbühel, nu doar datorită domeniului schiabil excelent ci şi datorită Après-Ski-ului unic. Distracţia şi relaxarea îi aşteaptă pe turiştii iubitori de apă în Aquarena, iar cei ce preferă adrenalina, o pot găsi la cazino.

Localurile "Fünferl", "Hahnenkamm Pavillon", "Londoner" şi "Stamperl" - unde se zice că a fost inventat Apres-Ski-ul sau  - "Highways" si  "Jimmys", sunt foarte îndrăgite. Numeroase restaurante vă aşteptă cu specialităţi internaţionale şi locale. Oraşul însă este pregătit pentru toti vizitatorii doritori de distracţie – cei care preferă să se bucure de natură pot profita, printre altele, de  plimbarile în jurul lacurilor şi de-a lungul cursurilor de apă. Derdeluşul cu nocturnă de 3,5 km de la Gaisberg/Kirchberg este o experienţă unică, la fel şi o plimbare cu sania trasă de cai sau o plimbare la lumina torţelor prin peisajul înzăpezit.


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam


7. BAD HOFGASTEINFrumosul oraș Bad Hofgastein este renumit atât pentru izvoarele sale  naturale termale, cat si pentru partiile de ski deosebite . Cu skipass-ul "Ski amadé" vi se deschid porţile la peste 760 km pârtii şi în jur de 270 instalaţii de transport pe cablu . Doar Valea Gastein cu cele 4 domenii schiabile dispune de peste 200 km pârtii şi 43 instalaţii pe cablu . Datorită altitudinii (până la 2496 m) şi numeroaselor tunuri de zapada ,condiţiile de ski sunt excelente până în primăvară.

Pe începători îi aşteptă în întreaga zonă pârtii frumoase şi largi. O provocare constituie în schimb coborârea de la Graukogel, care duce la pârtia "neagră" de competiţie. Dar şi zonele cu zăpadă adâncă de la Kreuzkogel  îi aşteaptă pe cei cu multă experienţă! Pentru snowboarderi Absolutpark la Shuttleberg în Flauchauwinkl este cu siguranţă punctul culminat al vacanţei!Pentru descoperirea  SnowPark-urilor de la Stubnerkogel şi Kreuzkogel snowboarderii nu au nevoie  de nici un ghid! Pârtia cu nocturnă de la Stubnerkogel vă aşteaptă şi după apusul soarelui.

Aprés-Ski. Bad Hofgastein este o stațiune relativ liniștită ,  dar are un centru  plin de viață in zona pietonală cu străzi pietruite și o gamă fantastică de baruri, restaurante și alte facilități.

Bad Hofgastein vă va fermeca în mod special datorită bailor Alpen Therme: 6 băi termale şi parcuri termale, diverse tipuri de saună şi un lac montan propriu, aşteaptă aici vizita dumneavoastră! Oferta este completată de numeroasele posibilităţi de activităţi sportive şi de agrement. Bad Hofgastein este alegerea ideală pentru cei care caută în acelaşi timp o staţiune dedicată spoturilor de iarnă şi cat si un concediu de refacere!


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam


8. MAYRHOFEN (Zillertal)Mayrhofen este destinaţia de vacanţă perfectă pentru toţi iubitorii de sporturi de iarnă . Este locul în care, indiferent de nivel şi de pricepere, poti gasi pârtii de ski accesibile, scoli de ski si snowboard şi o mulţime de activităţi apres-ski.

Posibilităţile pe care le găsiţi aici par nesfârşite! 506 km pârtii, 181 instalaţii pe cablu şi siguranţă în ceea ce priveşte existenţa zăpezii - până la 3.250 m – Bine aţi venit în Zillertal! Skipass-ul "Zillertaler SuperSkipass" vă permite accesul la toţi cei 487 km de pârtii, în Văile Ziller, Gerlos, Tuxertal şi Wildkogel. Skibus-ul gratuit asigură legături excelente.

Aprés-Ski

Nume ca "Icebar", "Brückenstadl", "Nikis Schirmbar", "Yeti Bar" sau "Hiata-Madl" sunt bucuria oricărui fan Après-Ski. Pentru cei ce vor sa continue distractia- după masa de seară, petrecerea merge mai departe! Mayrhofen are o viaţă de noapte foarte activă şi cei doritori pot petrece până  dimineaţa în discoteci cum ar fi "Schlüsselalm" sau "New Speakeasy Arena". La "Sports Arena Disco" distractia se întinde pe 3 etaje!

Dacă preferaţi ceva mai liniştit, puteţi alege  unul dintre Café-Bar-uri sau unul din numeroasele restaurante pentru a saura specialităţile regionale.

Foarte cunoscut este "White Lounge", direct la Ahorn: În timpul zilei vă puteţi relaxa, atât în interior, cât şi pe scaunele pliante de pe terasa barului, seara localul devenind un elegant loc de petrecere în gheaţă. Iar cei care şi-au dorit întotdeauna să doarmă o noapte în Iglu – pot transforma acest vis in realitate!


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam


9. SAALBACHFie că vorbim de ski , snowboarding , săniuș ,  sau ski fond , toate aceste activități sunt intr-o stransa legatura cu regiunea Saalbach Hinterglemm.

Skipass-ul "Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn" permite din decembrie 2015 accesul la consortiul "Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn" - cu 270 km de pârtii Noua gondolă de 10 locuri "TirolS" face din acest vis realitate şi extinde oferta de pârtii cu 20%. Skicircus oferă şi numeroase porţiuni frumoase de carving, pante abrupte, o porţiune de cursă - cronometru şi două pârtii cu nocturnă. O multime de instalaţii de înzăpezire asigura necesarul de zăpadă. Cine vrea să descopere coborârile plăcute din jurul Saalbach - inclusiv pârtia de Campionat Mondial de la Kohlmais . nu poate pierde ocazia de a face circuitul Saalbach-Runde. Circuitul de  16 km se intinde pe  ambele pante ale văii Glemmtal, înconjurând staţiunea. Pe cei cu multă experienţă îi aşteaptă coborârile „Zwölferkogel Nord“ şi „Schattberg Nord“ cu provocări pe măsură.

Aprés-Ski

Numeroase baruri şi pub-uri din staţiune, pe toate gusturile, vă ofera posibilitatea de a continua distracţia . Cluburile vă aşteaptă cu muzica rock, pop, rave, techno, foxtrott sau chiar vals. Pentru o atmosferă de Oktoberfest chiar şi în miezul iernii, recomandăm locatia "AsitzBräu", aflata la 1763 m altitudine. Nu este de mirare deci, că un mare  portal pt domenii schiabile din lume , a nominalizat ca şi câştigător  la categoria "Après-Ski" , zona "Skicircus Saalbach Hinterglemm". Cei care vor ceva mai liniştit pot să profite de numeroasele restaurante şi cafenele din statiune .


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam


10. FUGEN (Zillertal)Fügen este cea mai mare şi cea mai cunoscută staţiune din partea superioară a văii Ziller şi este compusă din două zone. Cântecul de Crăciun "Stille Nachtt" îşi are originea aici , iar numeroasele  biserici, muzeul regional, fabrica de brânză-muzeu precum si alte obiective turistice - conferă staţiunii un caracter aparte .

Skipass-ul "Zillertaler Superskipass" vă pune la dispoziţie 506 km de pârtii în Hochfügen, Spieljoch, Hochzillertal, Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Königsleiten, Wald, Krimml şi Gerlosstein), Penken, Ahorn, sau Horberg.

Aprés-Ski

In comparaţie cu alte localităţi, relativ liniştite, din Zillertal, Fügen este "the place to be". Mici cabane pentru gustări, în stil tradiţional, vă aşteaptă  pe coborârea de la Spieljoch. Odată ajunşi în vale, puteţi profita de Après-Ski: distractia incepe  întâi pe terase şi în baruri, apoi  se  mută în cluburi şi discoteci. Cei care, nu vor să se despartă de schiuri, pot profita de pârtiile cu nocturnă. După ski, vă stau la dispoziţie piscine, centre fitness şi zone de spa. În plus, în Fügen se află termele "Erlebnistherme Zillertal" cu tobogane, bazine speciale şi zone de saună. Pentru relaxare puteţi face o drumeţie sau o plimbare cu sania trasă de cai.


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcam


11. ZELL AM ZILLER(ZILLERTAL)


Zell am Ziller este un mic oraș pitoresc in inima zonei Zillertal , situat la aprox. 10 km de Mayrhofen. Deși este putin mai mic decât  faimosul  său vecin, veți putea găsi si aici tot ce este nevoie pentru o vacanta reusita :de la o varietate de baruri și restaurante la o serie de activități, inclusiv ski de noapte , curling , plimbări cu sania trasă de cai sau  înot. De pe harta pistelor puteti vedea de ce Zell am Ziller este o stațiune atat de populară  - aici exista nu mai putin de 139 kilometri de pârtii de ski.

Nou pentru iarna 2015/201616 : schiorii avansați pot testa si  noua pârtie neagră de la Wiesenalm , și se pot bucura pe deplin de coborârea in lungime de 8.4 km .

Aprés-Ski

După o zi reuşită la ski pe pârtiile însorite, puteţi trece la o seară animată de Après-Ski . Arena Zillertal este renumită pentru ofertele sale. În domeniul schiabil  Zell am Ziller, distracţia îi aşteaptă deja pe petrecăreţi, la "Jogg`l Kessl", "Krocha Alm" sau "Tuxer Pfiff-Bar". Hanuri confortabile, baruri tradiţionale, mici bistro-uri şi cafenele simpatice vă aşteaptă să degustaţi specialităţi ale gastronomiei tradiţionale şi internaţionale. Pentru "noctambuli" este perfect localul "Almbar MTS", deschis pentru dans şi petrecere până în zori. Ca alternativă, puteţi face o plimbare pe promenada luminată de peste 20 km lungime sau o coborâre razantă pe derdeluşul natural de  7 km, unde ajungeţi fără probleme cu ajutorul  instalaţiei Gerlosstein. Pentru alt gen de sport, vă stau la dispoziţie un patinoar, o sală de tenis, sau kegel (asemănător bowling). Iubitorii de natură pot să se bucure de o plimbare cu caleaşca trasă de cai .


> Oferte de cazare, planul pârtiilor și webcamTaguri: ski,austria

 

Abonati-va la newsletter pentru a primi cele mai noi oferte!