Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site. Actualizați browserul acum!

×

Costa del Sol versus Costa Brava: eterna rivalitate

20/02/2017 | Vacanțe Vară

COSTA DEL SOL

Având cea mai bună clima din Europa, cu nu mai puțin de 300 de zile însorite pe an, Costa del Sol este reprezentată de sute de plaje așezate de-a lungul acestei coaste, de la golfuri retrase și liniștite , la plaje aglomerate cu nisip auriu, restaurante și baruri.

Golful este principalul sport practicat, terenurile de aici fiind printre cele mai renumite din Europa. Deasemenea se pot practică și sporturi nautice în numeroasele porturi de pe coastă - unele dintre ele oferind chiar și lecții de pilotaj al ambarcațiunilor.

Cele mai importante stațiuni de pe Costa del Sol sunt: Malaga, Fuengirola, Marbella, Torremolinos, Benalmadena, Nerja, Estepona.

REZERVĂ o vacanță pe Costa del Sol!
 


Malaga

Malaga este locul de naștere al pictorului Pablo Ruiz Picasso. Casa în care s-a născut este deschisă publicului, iar Muzeul Picasso adăpostește multe dintre lucrările  artistului, precum și ale altor pictori și sculptori moderniști.

Linia de coastă a orașului este alcătuită din plaje cu nisip fin și auriu, care te îmbie să lenevești la soare, iar apele calde ale Mediteranei te îndeamnă să faci snorkeling sau scuba diving.

Gurmanzii care vizitează Malaga pot gusta faimosul pește prăjit, o specialitate cunoscută la nivel mondial. Alte specialități care merită încercate sunt gazpacho, supă rece de roșii, supă de usturoi, supă de pește, paella, preparate din porc - toate purtând miresmele îmbietoare ale Andaluziei.
 


Marbella

Marbella, bijuteria Costei del Sol este o atracție pentru VIP-urile lumii, Portul Banus găzduind numeroase iahturi, magazine și restaurant de lux.

Viața de noapte începe după ora 22 când puteți lua cina într-unul dintre restaurantele exclusiviste din jurul portului, sau socializa în micile barurile care servesc tapas, alături de un vin local sau de sangria.

Pentru a simți cu adevărat spiritul autentic spaniol nu trebuie să ratați cluburile unde se dansează flamenco.Estepona

Cel mai mare parc natural din Europa și unul dintre cele mai frumoase din lume, Safari Selwo, este atracția principală a orașului Estepona. Parcul se întinde pe o suprafața de aproximativ 100 hectare și adăpostește în condiții de semi-sălbăticie mai mult de 2000 specii de animale, printre care lei, tigri, hipopotami, girafe, rinoceri și urși.

Indiferent de destinația pe care o alegi, Costa del Sol te va răsfața cu soare, plaje superbe, mâncăruri alese și multă voie bună. Ole!
COSTA BRAVA

Costa Brava este o întindere  spectaculoasă de plaje nisipoase, golfuri izolate între stânci și vechi sate pescărești.  

Pădurile de pin  coboară până aproape de plajă, unde sunt înlocuite de palmieri care se leagănă agale în briza mării Mediterane, de un albastru ireal.
 
Printre cele mai cunoscute stațiuni de pe Costa Brava se număra Begur, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes.

REZERVĂ o vacanță pe Costa Brava!
 


Lloret de Mar

Lloret de Mar, cea mai populară stațiune de pe Costa Brava, este situată la 75 km de Barcelona, prin urmare ușor accesibilă.  

Plajele cu nisip auriu sunt scăldate de apele limpezi ale Mediteranei, iar serviciile și facilitățile turistice sunt de cea mai înaltă calitate.

Datorită poziționării, între munte și mare, în Lloret de Mar puteți încerca diverse combinații inedite de pește și fructe de mare, alături de legume, precum mazărea sau vinetele. Alte mâncăruri tradiționale ce vă vor încânta papilele gustative sunt: tocană picantă de vită, tocană cu năut, carne și legume, supă de migdale, ciorbă cu măruntaie.

Iubitorii de dulciuri se pot desfăta cu chocolate con churros, gogoșele dulci și crocante servite alături de ciocolată caldă.Tossa de Mar 

Tossa de Mar, este o micuță stațiune cu străduțe înguste și aglomerate și case vopsite în alb. Peisajul este încântător și sălbatic, cu golfuri străjuite de stânci, ce oferă facilități pentru practicarea sporturilor nautice.

Fost sat pescăresc, în care mirosul mării se împletește cu cel al pinilor și al rozmarinului, Tossa de Mar este un loc perfect pentru familiile cu copii, sau pentru cuplurile care caută liniște.BARCELONA

Situată la doar o oră depărtare de Costa Brava, Barcelona nu trebuie ratată. Gastronomia cunoscută la nivel internațional, arhitectura și viața de noapte fac din Barcelona un oraș cosmopolit.

Principalele atracții turistice sunt: Sagrada Familia, catedrala în stil neo-catalon a lui Gaudi, Aquarium, unde poți vedea 11 000 de animale marine și 450 de specii reprezentative pentru Marea Mediterană, parcul Guell, catedrala gotică La Seu.

O plimbare pe celebrul boulevard La Rambla te poartă, prin inimă orașului, din Piața Catalunya până la malul Mediteranei, în portul aglomerat al Barcelonei.
Fascinantă și mereu sălbatică, Costa Brava este un loc încremenit în timp, care își va lasă amprenta în sufletul tău.
 
REZERVĂ o vacanță în Barcelona!Taguri:

 

Abonati-va la newsletter pentru a primi cele mai noi oferte!