SKI IN ELVEţIA

225 km total partii110 km87 km28 km

Arosa 3 cazari

279 km total partii97 km126 km56 km

Davos 8 cazari

82 km total partii38 km30 km14 km

Engelberg 4 cazari

104 km total partii42 km50 km12 km

Fiesch 1 cazare

188 km total partii88 km81 km19 km

Flims Laax Falera 1 cazare

60 km total partii20 km34 km6 km

Hasliberg 1 cazare

226 km total partii110 km87 km28 km

Lenzerheide 1 cazare

60 km total partii20 km34 km6 km

Meiringen 4 cazari

220 km total partii43 km159 km18 km

Nendaz 1 cazare

12 km total partii4 km8 km0 km

Saas-Almagell 1 cazare

100 km total partii20 km60 km20 km

Saas-Fee 4 cazari

34 km total partii12 km21 km1 km

Saas-Grund 1 cazare

119 km total partii13 km89 km17 km

Sils Maria (St. Moritz) 1 cazare

220 km total partii43 km159 km18 km

Veysonnaz 2 cazari

155 km total partii48 km84 km23 km

Wengen 2 cazari

200 km total partii32 km117 km51 km

Zermatt 4 cazari

În Elveţia Alpii îţi arată întreaga frumuseţe: resorturi de schi de primă mână cu multă tradiţie, cum ar fi Davos sau Zermatt precum şi staţiuni idilice şi potrivite pentru turiştii care călătoresc în familie. Cu 4 Vallées sau Les Portes du Soleil găsiţi aici însă şi domenii asociate de primă clasă, care unesc diverse regiuni de vârf – parţial internaţionale. Refugiile elveţiene sunt renumite pentru atmosfera lor tradiţională şi rustică şi bineînţeles pentru fondue-ul de brânză pe care îl servesc.

Unde puteţi petrece cel mai bine o vacanţă la schi în Elveţia

Cea mai mare parte a Elveţiei este ocupată de munţi, deci un este de mirare că este una din pricipalele destinaţii pentru practica sporturilor de de iarnă. Ţara este renumită şi datorită altitudinilor la care ajung vârfurile sale. Cele mai multe domenii schiabil se află însă în sud-est-ul Elveţiei. Berna Superioară adăposteşte multe staţiuni renumite, cum ar fi Grindelwald sau Meiringen-Hasliberg. Ceva mai la sud, în regiunea Valais, veţi găsi şi unul din cele mai importante puncte de atracţie - spectaculosul Matterhorn (4478 m). Unde este un mult înalt, nu sunt de obicei departe nici domeniile schiabile - aici vă aşteaptă superbele Les Portes du Soleil, Saas-Fee şi Les 4 Vallées în Valais.

Exclusivele şi internaţional cunoscutele domenii schiabile Davos, St. Moritz şi Samnaun se află în cantonul Grisunilor (Graubünden), cel mai mare canton elveţian, care face graniţă cu Austria şi Italia. Puteţi schia în Elveţia şi pornind din alte ţări: domeniul Les Portes du Soleil include de exemplu 12 staţiuni franceze şi elveţiene în un domeniu schiabil gigantic. Situat la sud de Lacul Geneva, Les Portes du Soleil vă pune sub plăci plăcere absolută de schi pe în jur de 580 de kilometrii de pârtii perfect pregătiţi.

De ce merită să mergeţi pentru vacanţa la schi în Elveţia?

Nici o altă ţară alpină nu se poate mândri cu atât de multe vârfuri peste sau în jur de 4000 m altitudine. Este deci o consecinţă logică că şi domeniile schiabile elveţiene sunt şi ele situate foarte sus şi beneficiază de condiţii excelente de zăpadă. Vederile asupra peisajelor pitoreşti sunt inegalabile, satele drăguţe şi tradiţionale sunt doar încă unul din avantajele unei vacanţe în Elveţia, unde puteţi petrece zile relaxante, departe de rutină şi agitaţie. Chiar şi în staţiunile mai mari a fost luată în considerare această nevoie: de exemplu în Zermatt sau Saas-Fee există zone fără trafic auto.

Varietatea culturală a Elveţiei este incredibilă. În o ţară relativ mică se vorbesc de exemplu 4 limbi oficiale diferite şi diversitatea culturilor de reflectă şi în gastronomie. Dar totuşi primul lucru care vine în minte este brânza elveţiană, aşa că de ce să nu profitaţi de lunga tradiţie şi să nu încercaţi un fondue de brânză clasic, preparat cu produse regionale? Rafinată cu vin alb şi condimente ca usturoi şi piper brânza îşi dezvăluie aroma completă.

Ce face din sporturile de iarnă ceva deosebit în Elveţia?

În Elveţia veţi găsi multe posibilităţi de cazare elegantă şi exclusivă. Instalaţiile de transport pe cablu sunt cât se poate de moderne şi gastronomia de înalt nivel. Calitatea serviciilor oferite joacă aici un rol foarte important, deci dacă aveţi aşteptări deosebite pentru vacanţa de iarnă Elveţia este destinaţia pentru voi! Un alt argument este posibilitatea de a face excursii în oraşe - şi ce oraşe! Multe dintre ele se află la unul din nenumăratele lacuri montane limpezi şi albastre. O vacanţă de iarnă în Elveţia poate de exemplu începe la oraşele Lacului Geneva - foarte aproape vă aşteaptă diverse domenii schiabile.

Cât durează sezonul în Elveţia?

Cele 4 domenii glaciare Zermatt, Saas-Fee, Flims-Laax-Falera şi Aletsch permit un sezon de schi de lungă durată, de la începutul lui octombrie până la finalul lui mai. Dar nu doar aceste domenii oferă multe luni de schi şi pârtii optime, datorită altitudinilor ridicare nu veţi duce lipsă de posibilităţi nici în domeniile schiabile ale Engelberg, Verbier şi Arosa.

Domenii schiabile

Elveţia este cunoscută pentru minunatele sale zone de schi, cu tradiţie bogată. Pasionaţii vacanţelor la zăpadă vor găsi aici de la cabane singuratice şi staţiuni fără trafic până la localităţi cu atmosferă de lux.

În Elveţia există în total 74 de vârfuri peste 4000 m, dintre care cele mai înalte 12 se află în Alpii Pennini, cel mai cunoscut fiind Monte Cervino (4.478 m), cu mondena staţiune Zermatt. Aproape la fel de renumită este grupa de trei vârfuri, compusă din Eiger (3.970 m), Mönch (Călugărul) (4.107 m) şi Jungfrau (Fecioara) (4.158 m), situate în Berna de Sus. La poalele acestora are loc competiţia intrenaţională anuală Lauberhorn, în Wengen. Din Grindelwald ajungeţi la cea mai înaltă instalaţie de transport pe cablu Jungfraujoch (3.454 m).

Zona de schi Les Portes du Soleil, situată la sud de Lacul Geneva, vă promite distracţie fără limite la schi, fiind alcătuită din 12 staţiuni franceze şi elveţiene şi, laolaltă cu „Les Trois Vallées“ cea mai mare regiune de schi a lumii cu 580 km pârtii şi 194 instalaţii pe cablu.

În 1956 Elveţia a avut onoarea de a găzdui jocurile olimpice de iarnă în Sankt Moritz. Staţiunea cu tradiţie bogată oferă pe lângă atmosferă şi o zonă de schi de standard mondial.

Ski fond

Celor care optează pentru o vacanţă de iarnă în Elveţia le stau la dispoziţie în ceea ce priveşte apres-ski-ul o selecţie mare de refugii, baruri, cazinouri şi alte localuri de petrecere. Cantitatea facilităţilor de agrement şi sportive este impresionantă: saună, masaje, fitness, Heli-ski, plimbări cu sania trasă de cai, patinaj, săniuş, squash, badminton şi bowling sunt doar câteva exemple. Cele mai multe din staţiunile de schi mai important oferă de asemenea un program variat cum ar fi drumeţii la lumina torţelor, curse de schi pentru oaspeţi, tururi de probă sau plimbări nocturne cu rachetele de zăpadă. Fiecare staţiune are în plus o selecţie largă de restaurante, pub-uri si snack baruri care vă aşteaptă cu delicatese pentru toate gusturile gust. Primul lucru care vine în gând privitor la gastronomia elveţiană trebuie că este celebra brânză elveţiană - la urma urmei şi fondue şi raclette de brânzeturi îşi au originea aici. Nu există nici o staţiune de schi în care aceste două produse să nu fie oferite. Elveţia este de asemenea renumită pentru ciocolata sa, de calitate excelentă. Alte specialităţi elveţiene Rösti (mâncare pe bază de carofi), "Bündner Fleisch" (carne de vită uscată), Zürcher Geschnetzeltes (ragout sote de viţel cu sos de smântână), Rüblitorte (un fel de cozonac cu nuci şi morcovi) şi fulgi de cereale.