; &ev=PageView&noscript=1 />

                                                                                                           
CONDIȚII DE CĂLĂTORIE

Info utile

 

Datorita dinamicii domeniului, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor si perioadelor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea in informatiile privind tarifele precum si alte detalii din site .

 

 Tour-operatorii sau partenerii cu care colaboram , au propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi.Daca este cazul , evaluarile principale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.De aceea , standardele pot fi diferite pentru fiecare tara si deci nu putem neaparat presupune ca un hotel de 3 stele dintr-o tara este echivalentul altui hotel de 3 stele din alta tara.

 

Regimul de calatorie in strainatate pentru cetatenii romani

 

 

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa se asigure inainte de plecarea in strainatate ca valabilitatea documentelor de calatorie (pasaport sau carte de identitate) depaseste valabilitatea vizei solicitate, cu cel putin sase luni. Conform Ministerului Afacerilor Externe exista si urmatoarele informatii legate de vize si pasapoarte.

 

La frontiera este obligatorie detinerea unui pasaport valabil 6 luni pentru tarile NON UE, si a unei carti de identitate valabila 6 luni pentru tarile membre ale Uniunii Europene.Pentru a putea iesii din tara , copii sub 18 ani, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditiii :

-sa detina pasaport valabil sau carte de identitate in functie de regimul tarii in care calatoresc;

-sa fie insotiti de cel putin un adult;

- sa aiba asupra lor acordul pentru calatorie al ambilor parinti (sau al parintelui care nu-l insoteste), legalizat la notariat.

Adultul insotitor, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba asupra sa cazierul judiciar.

 

Agentia nu isi asuma nicio responsabilitate fata de turistii care nu pot trece frontiera datorita lipsei documentelor necesare, sau in cazul in care autoritatile refuza accesul acestora in alte tari.

Asigurarea medicala

 

Asigurarea medicala este obligatorie pentru tarile NON UE si este optionala pentru tarile membre UE. Agentia noastra recomanda realizarea unei asigurari medicale pentru orice tip de calatorie.De asemenea recomandam si realizarea unei asigurari storno a pachetului turistic pentru a fi la adapost de eventualele neplaceri privind retragerea sau anularea calatoriei.

 

Datele prezentate pe aceasta pagina pot sa nu fie actuale, neavand un caracter oficial.

Iti recomandam consultarea surselor oficiale, oferite de Politia de Frontiera la adresa https://www.politiadefrontiera.ro/  si Ministerul Afacerilor Externe la adresa https://www.mae.ro/